Hoe kan ik mezelf beschermen tegen EMF straling? – Antistralingshop.nl (2024)

Hoe kun je jezelf tegen elektromagnetische stralingbeschermen?

Tegenwoordig stralen elektronische apparaten zoals laptops, tablets en mobiele telefoons continu elektromagnetische straling (EMF) uit. EMF’s vermijden is onmogelijk, jezelf er tegen beschermen kan wel. Het is dus mogelijk om uw risico’s te verminderen en de blootstellingsniveaus te verlagen. Dankzij de natuurkunde!

Korte opfriscursus natuurkunde

Vanwege de aard van energie, is straling exponentieel sterker naarmate je dichterbij bent. Daarnaast neemt de kracht ervan juist radiaal af naarmate je er verder vanaf bent. In de natuurkunde volgt het de inverse-kwadratische wet. De intensiteit is evenredig met 1/ afstand in het kwadraat.

Dit betekent dat wanneer je 2 cm van de bron verwijderd bent, je 1/4 van de hoeveelheid stralingsblootstelling ervaart zoals je zou doen als je slechts 1 cm verwijderd was. Als je 4 cm verwijderd bent, ervaar je nu 1/16 van de hoeveelheid straling die je zou hebben als je slechts 1 cm verwijderd was. Dit is de reden waarom veel fabrikanten van mobiele telefoons u aanbevelen om uw mobiele telefoon altijd op een afstand van ten minste enkele centimeters van uw lichaam te houden. Ja echt waar, dit staat vermeld in de kleine lettertjes achterin de gebruikershandleiding.

EMF-beschermingsopties

Gelukkig zijn er enkele zeer eenvoudige stappen om de blootstelling aan straling te reduceren. Namelijk, om jezelf tegen elektromagnetische straling te beschermen, zijn deze 3 opties zeer effectief:

  • Tijd van blootstelling
  • Afstand tot belichting
  • Jezelf beschermen tegen blootstelling

Bestel hier de anti straling deken!

Optie 1: Tijd

Blootstelling aan straling kost tijd om effect te hebben. Het is een druppelende stroom van energie die subtiel veranderingen in cellen in de tijd kan bewerkstelligen. Korte blootstelling kan niet hetzelfde niveau van verandering op het lichaam hebben als langdurige blootstelling. Maak hier gebruik van door uw mobiele telefoon alleen in te schakelen wanneer je hem nodig hebt. Schakel de computer alleen in wanneer je hem gebruikt. Neem pauzes van het gebruik van jouw apparaten wanneer mogelijk.

Hoe langer je wordt blootgesteld aan straling, hoe groter het effect op je lichaam is. De roze blokken symboliseren de hoeveelheid blootstelling aan straling als functie van de dosis in de loop van de tijd. Bron: www.cdc.gov

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen EMF straling? – Antistralingshop.nl (2)

Optie 2: Afstand

Hoe verder je weg bent van een stralingsbron, hoe minder je wordt blootgesteld aan de kracht hiervan. Als je jezelf wilt beschermen, moet je op zijn minst een kleine afstand bewaren tussen jou en de stralingsbron. Zelfs een kleine toename in ruimte tussen u en uw mobiele telefoon of tablet, enz. kan een enorm verschil maken. Dat komt omdat straling de omgekeerde kwadraten wet volgt.

De belangrijkste stralingsbronnen zijn degene waarbij je veel tijd in de buurt doorbrengt. Bijvoorbeeld in je kantoor, de woonkamer en de slaapkamer. Zorg ervoor dat je in die ruimtes niet de router hebt staan. Daarnaast is het goed om je laptop tijdens het werk op minimaal 30-40cm afstand van je te plaatsen. Gebruik een laptop standaard en een losse muis en toetsenbord.

Tevens is het verstandig om je telefoon zo min mogelijk in je broekzak te hebben. Leg deze op tafel of ergens anders, het liefst in een straling blokkerend hoesje. Bovendien is het aan te raden om je smartphone in je slaapkamer sowieso op vliegtuigmodus te hebben staan.

Bekijk hier de Antistraling Laptoppad!

Optie 3: Bescherming

Het is mogelijk om jezelf te beschermen tegen elektromagnetische straling van elektronische apparaten, door een stralingsscherm te gebruiken die de straling tussen jou en de bron kan blokkeren en absorberen. De hoeveelheid bescherming of het type bescherming, is afhankelijk van de hoeveelheid straling die de bron afgeeft.

Afhankelijk van de stralingsbron zijn er verschillende producten beschikbaar om de blootstelling aan straling te reduceren:

  1. Stralingsvrije Air-tube oortjes: Bellen of online meetings houden met deze stralingsvrije air-tube oortjes zorgt ervoor dat de straling van het apparaat niet het hoofd kan bereiken. De holle luchtbuizen geleiden de straling namelijk niet.
  2. Anti straling laptoppad: De Defendershield Laptoppad is ideaal voor mensen die veel met hun laptop op hun schoot werken. Deze laptoppad blokkeert straling en tevens ook warmtestraling.
  3. Straling werende deken: Voor vrouwen die zwanger zijn of voor mensen die een laptoppad onhandig vinden is de straling blokkerende deken een geweldige optie.

Conclusie

Er zijn verschillende opties om jezelf en jouw dierbaren te beschermen. Voel jij je onprettig over blootstelling aan elektromagnetische straling? Dan is het aan te raden om jezelf goed in te lezen over dit onderwerp. Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen of het de moeite waard is om maatregelen te nemen tegen blootstelling aan aan elektromagnetische straling.

Houdt in gedachte dat elektromagnetische straling energie is. Het kan een diepgaand effect hebben op cellen in de loop van de tijd. Onderzoek wordt nog steeds op continue basis uitgevoerd om de langetermijneffecten van niet-ioniserende blootstelling aan elektromagnetische straling volledig te begrijpen. In de tussentijd nodigen we je met onze website uit om meer over dit onderwerp te leren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over bescherming tegen straling? Bezoek danhierons blog. Bovendien leest u op het blog niet alleen meer informatie over de werking van elektromagnetische straling, maar vindt u bijvoorbeeld ook tips over hoe u straling in huis tegen kunt gaan. Ook staan er in de verschillende blogs enkele duidelijke onderzoeken vermeld.

Bestel hier de anti straling producten!

Tot slot

Heeft u vragen? Neem danhiercontact met ons op.

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen EMF straling? – Antistralingshop.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6275

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.