Hoe werkt Apple AirDrop? Wat het is en wat je ermee kunt - Mobiel kopen (2024)

Je staat op het station te wachten op de trein en ziet een vriend die je al een tijdje niet hebt gesproken. Je wilt graag zijn nieuwe vakantiefoto’s zien en vraagt om een kopie. Maar hoe moet dat nou? Geen probleem, want jij hebt een iPhone en je vriend ook. Handig, want dan kun je gebruik maken van AirDrop. Met AirDrop kun je draadloos bestanden delen met andere Apple apparaten, zoals een iPhone, iPad of Mac.

Als je AirDrop opent, zie je verschillende opties. Je kunt kiezen om bestanden alleen te ontvangen van je contacten of van iedereen. Vervolgens kun je kiezen wat je wilt ontvangen, zoals foto’s, video’s, muziek of documenten. Als je iets wilt versturen, hoef je alleen maar het bestand te selecteren en naar de gewenste ontvanger te slepen. De ontvanger krijgt dan een notificatie en kan het bestand direct accepteren of weigeren. Het is een snelle en gemakkelijke manier om bestanden te delen zonder dat je een kabel of internetverbinding nodig hebt.

Inhoud van deze pagina

Wat is AirDrop?

Je hebt vast weleens meegemaakt dat je een foto, video of document moest delen met een vriend, collega of familielid, maar hoe doe je dat snel en gemakkelijk? Het antwoord is simpel: AirDrop. Met AirDrop kun je draadloos bestanden delen tussen Apple-apparaten zoals iPhones, iPads en Macs. Het is de snelste en gemakkelijkste manier om content te delen tussen iOS- en macOS-apparaten.

AirDrop werkt via Bluetooth-technologie en Wi-Fi. Het is een veilige en handige manier om bestanden uit te wisselen zonder dat externe apps of software vereist zijn. Er is geen sprake van vertraging of het laden van een website. Bovendien is het niet nodig om contactgegevens te delen of om iemand te volgen op social media. Het enige dat je hoeft te doen, is het AirDrop-menu te openen, het bestand te selecteren dat je wilt delen en de ontvanger selecteren vanuit de lijst met beschikbare apparaten. Het delen van content was nog nooit zo gemakkelijk. Probeer het maar eens.

Hoe werkt AirDrop?

AirDrop is een handig hulpmiddel dat je helpt om snel en gemakkelijk bestanden te delen tussen Apple-apparaten. Wanneer je een bestand wilt delen, open je gewoon de AirDrop-app en selecteer je de ontvanger. Je kunt je bestanden delen vanaf je iPhone, iPad of Mac, en ze worden draadloos overgezet naar het apparaat van jouw keuze.

Om AirDrop te gebruiken, moeten je apparaten binnen een bepaalde afstand van elkaar zijn. Zodra de apparaten zijn gekoppeld, kun je bestanden verzenden naar andere gebruikers, zonder dat je een mobiele internetverbinding nodig hebt. AirDrop is vooral handig wanneer je grote bestanden wilt delen, zoals foto’s, video’s of documenten. Het is een snelle en betrouwbare manier om bestanden te delen met vrienden, familie of collega’s.

Waarom AirDrop is ontworpen als je gewoon kunt mailen? Nou, het is gemaakt om het delen van bestanden tussen Apple-apparaten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het doel is om mensen te helpen meer te doen in minder tijd, zoals Apple het zelf zegt. Met AirDrop kun je je favoriete foto’s delen met vrienden, belangrijke documenten versturen naar collega’s, of zelfs met je telefoonbestanden overzetten naar je computer. Hoe je het ook gebruikt, AirDrop is een vertrouwd hulpmiddel dat je helpt om gemakkelijk bestanden te delen tussen je apparaten.

5 weetjes over AirDrop

  1. AirDrop is een peer-to-peer technologie om bestanden te delen zonder internetverbinding.
  2. Het vereist geen wachtwoorden of speciale instellingen.
  3. Je hoeft alleen de AirDrop-ontvanger te selecteren en het bestand over te slepen.
  4. Het werkt tussen Apple-apparaten zoals iPhones, iPads en Macs.
  5. Bestanden worden snel en veilig verzonden via wifi of Bluetooth.

Wat kun je met Airdrop?

AirDrop maakt het mogelijk om op een snelle en gemakkelijke manier bestanden te delen tussen Apple-apparaten. En het beste van alles? Je hebt zelfs geen internetverbinding nodig, waardoor je ook in afgelegen gebieden zonder problemen je bestanden kunt verzenden. Dit is alles wat je moet weten over Apple’s Airdrop.

1. Razendsnel bestanden delen

Je opent AirDrop op je iPhone en maakt verbinding met een ander apparaat in de buurt. Binnen enkele seconden kun je honderden foto’s, video’s en documenten versturen zonder dat je wifi of mobiel internet nodig hebt.

2. Geen internetverbinding vereist

Je staat op een druk station of festivalterrein en wilt een PowerPoint-presentatie delen met je collega’s. Met AirDrop kun je dit zonder enige moeite doen, omdat het geen internetverbinding vereist en werkt via Bluetooth en wifi.

3. Gebruiksvriendelijk en eenvoudig

Met AirDrop is het versturen van bestanden zo simpel als het klikken op een paar knoppen. Er zijn geen ingewikkelde instellingen die je moet aanpassen. Het enige wat je hoeft te doen is je telefoon ontgrendelen, AirDrop openen en selecteren welke bestanden je wilt verzenden.

4. Compatibel met verschillende apparaten

AirDrop is niet alleen voor iPhones en Macs, maar werkt ook met iPads, iPods en Apple Watches. Het maakt niet uit welk apparaat je hebt, want AirDrop is ontworpen om naadloos te integreren met elke Apple-gadget.

5. Beveiliging en privacy

AirDrop maakt gebruik van end-to-end encryptie om alle bestanden te beschermen die worden verzonden. Dit zorgt er voor dat je bestanden veilig zijn en niet kunnen worden onderschept door hackers of kwaadwillende derden.

6. Selectieve bestandsdeling

AirDrop stelt je in staat om selectief te zijn bij het delen van bestanden. Als je bijvoorbeeld een foto wilt delen met slechts één iemand, dan kan je eenvoudigweg kiezen welk apparaat het bestand ontvangt en de ander links laten liggen.

7. Delen zonder contacten toe te voegen

Met AirDrop hoef je geen contacten toe te voegen om bestanden te delen. Je kunt bestanden direct delen met elke gebruiker in de buurt die ook AirDrop gebruikt. Dit is vooral handig als je snel iets wilt delen met iemand die je niet in je contactenlijst hebt staan.

8. Gemakkelijk apparaten vinden

AirDrop gebruikt Bluetooth om andere Airdrop-apparaten in de buurt te vinden die open staan ​​voor ontvangende bestanden. Hierdoor is het gemakkelijk om te weten welke apparaten beschikbaar zijn voor het snel delen van bestanden.

9. Verschillende bestandstypen

Met AirDrop kun je allerlei soorten bestanden delen, zoals foto’s, video’s, documenten, muziek en zelfs website links. Hierdoor is het een veelzijdige tool voor het delen van media-bestanden of belangrijke stukken informatie.

10. Internationale mogelijkheden

AirDrop is in staat om bestanden te delen tussen apparaten van verschillende landen zonder taalbarrières, omdat het platform een ​​universeel hulpmiddel is dat internationaal toegankelijk is en over de hele wereld sterk gebruikt wordt door Apple-gebruikers.

Oude telefoon over? Ontvang direct geld voor je oude smartphone of tablet bij reBuy.

Bekijk de waarde van jouw oude telefoon

Hoe werkt Apple AirDrop? Wat het is en wat je ermee kunt - Mobiel kopen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 5984

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.