36 Casual restaurants voor doordeweeks uit eten >> (2024)

Hapje eten met een vriend(in) of lover op een doordeweekse dag? Deze casual restaurants in Amsterdam zijn fijne spots voor een doordeweekse dinner date. Met een toegankelijke sfeer, goed eten en fijne prijzen. Wat is jouw favoriet?

36 Casual restaurants voor doordeweeks uit eten >> (1)

AMSTERDAM UPDATES

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het nieuwe AMSTERDAM BUCKETLIST BOEK.

"*" geeft vereiste velden aan

36 Casual restaurants voor een doordeweekse dinner date

Five Brothers Fat: Deze champagneria is geïnspireerd op zaakjes in Barcelona, waar de bubbels elke dag rijkelijk vloeien voor een sympathieke prijs. Bestel er wat tapas bij en je avond is compleet.
De Clercqstraat 56 en Hobbemakade 64, Amsterdam – fivebrothersfat.nl

Spaghetteria: Spaghetteria is altijd goed, zowel voor je maag als voor je portemonnee!
Verschillende locaties, Amsterdam – spaghetteria.nl

36 Casual restaurants voor doordeweeks uit eten >> (2)

Spaghetteria

Nog meer casual restaurants voor doordeweeks uiteten

Buffet van Odette: Marmer, spiegels, een charmante bar en semi-open keuken. Buffet van Odette komt zo uit een Parijse bistro gerold, inclusief lieflijk terrasje aan de gracht. Ze werden bekend door hun très fijne lunchbuffet, maar ook in de avond is het er goed toeven. Bistroklassiekers in een vernieuwd jasje en een fijne wijnlijst.
Prinsengracht 598, Amsterdam – buffet-amsterdam.nl

Café Maxwell: In een paar jaar tijd is het Beukenplein the place to be geworden voor leuke horeca. Zo is er ook Café Maxwell gevestigd waar het altijd als thuiskomen voelt. Het terras is ruim met een heerlijk uitzicht op voorbijgangers. Genieten!
Beukenplein 27, Amsterdam – maxwellcafe.nl

De Japanner: Japanse gerechtjes eten tot in de late uurtjes, met een heerlijke playlist en fijne drankjes. De Japanner zit dagelijks redelijk vol, dus kom op tijd of reserveer een plekje. En bestel sowieso de spinaziesalade, chicken katsu en zalm tataki. Je mag me later bedanken ;)
Albert Cuypstraat 228 en Bilderdijkstraat 203, Amsterdam – dejapanner.com

Pllek: In Noord op het NDSM-terrein is Pllek een van onze favo hangouts. Het eten is er altijd verrassend goed en in de zomer kijk je uit over de skyline van ons eigen Amsterdam.
T.T. Neveritaweg 59, Amsterdam – pllek.nl

Sjefietshe: Ceviche kan ik elke dag wel eten, dus was ik even blij toen Sjefietshe z’n deuren opende in De Pijp! Het interieur alleen al is voor mij reden om ernaar toe te gaan, net als de prachtige bordjes die uit de keuken worden getoverd.
Van Ostadestraat 1, Amsterdam – sjefietshe.nl

36 Casual restaurants voor doordeweeks uit eten >> (3)

Sjefietshe

Nog meer casual restaurants voor doordeweeks uiteten

Café Cook: Café Cook is een typisch gevalletje ‘ik wou dat dit in elke buurt zat’. Het heeft de sympathieke sfeer van een goede buurtkroeg, leuke biertjes op de tap en gewoon goed eten.
James Cookstraat 2, Amsterdam – cafecook.nl

VOLT: Volt is een beetje vergelijkbaar met Café Cook. Altijd fijn, het terras is gezellig en op het menu staan heerlijke happen, maar wel net wat uitgebreider dan bij de standaard buurtkroeg.
Ferdinand Bolstraat 178, Amsterdam – restaurantvolt.nl

Wijmpje Beukers: Wijmpje Beukers is al vanaf de start favoriet bij menig Amsterdammer. Eigenaren Jordy en Maarten staan zelf dagelijks in de zaak (zowel aan de voorkant als in de keuken) en zijn misschien wel de leukste gastheren van de stad. Altijd geïnteresseerd, altijd begaan en altijd op zoek naar een zo leuk mogelijke avond voor iedereen.
Karel du Jardinstraat 47, Amsterdam – wijmpjebeukers.nl

Meer restaurants in Amsterdam

Bam Boa: Na ruim 35 jaar nam Portugees restaurant Girassol aan de Weesperzijde afscheid van de stad en maakte het plaats voor Insta heaven Bam Boa. Het resultaat is een plaatje waar je mond van openvalt zodra je binnenstapt: het is tot het lepeltje bij de koffie perfect ingericht. En ja, de kaart met zo’n twintig kleinere gerechtjes om te delen, is perfect voor een datenight met vriendinnen.
Weesperzijde 135, Amsterdam – bam-boa-amsterdam.com

36 Casual restaurants voor doordeweeks uit eten >> (4)

Bam Boa

Meer casual restaurants voor doordeweeks uiteten

THT: Op zoek naar een leuk restaurant in Amsterdam Noord of vlakbij het pontje en Centraal Station? THT is dan perfect. De grote zaak heeft altijd wel een plekje en met het uitzicht over het IJ en de skyline van Amsterdam zit je hier altijd fijn. Ook weer kleinere gerechten om te delen, of om gewoon voor jezelf te houden ;)
IJpromenade 2, Amsterdam – tht.nl

Meer hotspots in Amsterdam

Stadscafé Van Mechelen: Van koffie tot koffie, Van Mechelen is zo’n plek waar je de hele dag kunt vertoeven. Laat kinderen lekker rondrennen, lees een krantje of klets gezellig bij met vrienden.
Sloterkade 96/97, Amsterdam – stadscafevanmechelen.nl

Bar Restaurant 1900: Eendenborst met gerookte-knoflookpuree (!), bloemkool met tahinyoghurt, pokébowl met zalm, krokante-kipbao’s met kimchimayo en ga zo maar door: de kaart van Bar Restaurant 1900 staat vol met heerlijkheden waar je direct je tanden in wilt zetten.
Hogeweg 48, Amsterdam – barrestaurant1900.nl

Café Restaurant Amsterdam: Steak tartare! Garnalenkroketjes! Oesters! Welke dag van de week het ook is, bij Café Restaurant Amsterdam (Cradam voor intimi) is het altijd feest.
Watertorenplein 5, Amsterdam – caferestaurantamsterdam.nl

36 Casual restaurants voor doordeweeks uit eten >> (5)

Cafe Restaurant Amsterdam

Nog meer casual restaurants voor doordeweeks uiteten

Mana Mana: Israelisch streetfood is altijd een goed idee. Laat je tafel vullen met hummus, tehina, gefrituurde bloemkool en geroosterde aubergine, en je avond kan niet meer stuk. Trust me.
Eerste Jan Steenstraat 85, Amsterdam – mana-mana.nl

: Mosselen zijn altijd een goed idee! En dan vooral die met venkel en Roquefort (ja echt, eenkiller combo) of de Thaise variant. Nog beter met een gin-tonic, dat breekt zo lekker de week.
Gosschalklaan 12, Amsterdam – mosselengin.nl

Calle Ocho: Calle Ocho is een mix van Mexico, Cuba, Miami en alles daartussen. De muziek en het eten zorgen voor een vibe als in de film Chef en de kans is groot dat je na het eten niet meer weg wilt.
Albert Cuypstraat 226, Amsterdam – calle-ocho.nl

Ontdek meer cityguides

Bar Centraal: Wijn en eten, wat wil je nog meer? Bij Bar Centraal – het broertje van Glouglou in De Pijp – drink je vin nature. Je moet er dus wel van houden, maar eenmaal fan wil je niet meer terug!
Ten Katestraat 16, Amsterdam – barcentraal.nl

Gallizia: Italiaanse klassiekers in een relaxte sfeer. Fijne prijzen en leuk personeel. Wat heb je nog meer nodig voor een top avond?
Javastraat 67, Amsterdam – gallizia.nl

Nog meer casual restaurants voor doordeweeks uiteten

Lokaal van de stad: Leuke bruine kroeg tussen het Rembrandpark en de Westlandgracht. Voor als je zin hebt in een ontspannen avond.
Heemstedestraat 68, Amsterdam – lokaalvandestad.nl

Fa. Pekelhaaring: Het is al jaren een van mijn favoriete plekken op de Van Woustraat. De keuken kookt de lekkerste Mediterrane gerechten (zei er iemand arancini) en je bent hier welkom voor een snelle hap of uitgebreid diner.
Van Woustraat 127, Amsterdam – pekelhaaring.nl

36 Casual restaurants voor doordeweeks uit eten >> (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 6109

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.